سلامت نیوز: عرق شدید در کف دست ناشی از مشکلات کبد و تجمع چربی در آن است و استفاده از شربت سنکجبین ابن سینا میتواند شدت این عارضه را کاهش دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، تعریق زیاد کف دست یکی از مشکلات افرادی است که بعضا اضطراب بالایی را تجربه میکنند. این اختلال در پزشکی رایج «هیپرهیدروزیس» نام برده میشود و میتواند به حدی شدید باشد که کارکردهای روزانه افراد را مختل کنند.
علل این اختلال میتواند عصبی، پرکاری تیروئید یا اختلالات هورمونی باشد. علائم در صورتی که این اختلال ارثی باشد از کودکی بروز میکنند و دوران بلوغ و جوانی شدت مییابند تا جائی که قطرات عرق از دست فرد چکه میکند یا پرتاب میشود.
موارد خفیف این بیماری با پمادهای موضعی و داروهای خوراکی قابل درمان است اما اگر درمان داروئی پاسخ ندهد، رجوع به پزشک متخصص پیشنهاد داده میشود که حتی میتواند باعث عمل جراحی شود.
رویکردهای مربوط به طب سنتی پیشنهاداتی برای کنترل این اختلال و تعرق دارد. اطبای سنتی این عارضه را معلول غلبه طبع بلغمی در اندام فرد میدانند و علائم آن را ناشی از اختلال در عملکرد کبد تصور کردهاند و البته راهکارهای سادهای برای رفع آن ارائه دادهاند.
نخستین درمان استفاده روزمره از شربت سکنجبین است. طرز تهیه این شربت که در کتاب قانونِ ابنِ سینا آمده است. سرکه، عسل و آب را با هم ترکیب میکنیم و بهروی حرارت قرار میدهیم تا با شعله ملایم بجوشد تا یکسوم آب آن بخار شود؛ حین جوشیدن کف آن را جدا کنید و میتوانید یک دسته نعناع هم برای رنگ و طعم بهتر حین جوشیدن به آن اضافه کنید.
پس از آماده شده این شربت، آن را در یک ظرف شیشهای در یخچال نگهداری کنید و برای هر وعده مصرف، یکسوم لیوان از این شربت را با دوسوم لیوان آب جوشیده ولرم مخلوط و مصرف کنید. این شربت با شکم خالی یا یک ساعت پس از غذا نوشیده میشود.
پیشنهادات طب سنتی برای درمان تعرق کف دست
اما در تحقیقات نوپا ولی وابسته به این طب کهنسال، موارد متنوعی ذکر شده است که اگر به آنها عمل شود، عارضع تعرق کف دست و به طوری کلی مشکلات چربی کبد رفع خواهد شد که این پیشنهادات به شرح زیر است:
*پرهیز از مصرف آب یخ بهویژه در زمانهایی که دمای بدن بالاتر از حد طبیعی است مانند زمان خروج از حمام یا پس از فعالیتهای سنگین ورزشی و بدنی
*پرهیز از مصرف آب میان غذا و یک ساعت قبل و بعد از صرف غذا
*جویدن کامل لقمههای غذا و پرهیز از سریع خوردن
*اجتناب از مصرف روغنهای مایع تراریخته موجود در بازار و جایگزینی آنها با روغنهای سالمی مانند روغن زیتون، روغن کنجد، روغن ارده کنجد، روغن شحم گاوی، روغن دنبه و روغن زرد
*پرهیز از مصرف نوشابههای گازدار و خیلی سرد
*پرهیز از مصرف بیرویه بستنیها بهویژه بستنیهای صنعتی
*اجتناب از مصرف مواد غذایی فراوریشده صنعتی حاوی مواد نگهدارندهای مانند "بنزوات سدیم"
*پرهیز از مصرف فستفودها و مواد کمپوتی و کنسروی
* اجتناب از مصرف مواد غذایی لزج مانند ماکارونی صنعتی، لازانیا و پنیر پیتزا
*مزمزه مقداری نمک طبیعی (سنگنمک آسیاب شده) در ابتدا و انتهای غذا
*انجام ورزش روزانه حداقل نیم ساعت
*پرهیز از پرخوری و درهمخوری.
عرق شدید در کف دست ناشی از مشکلات کبد و تجمع چربی در آن است و استفاده از شربت سنکجبین ابن سینا میتواند شدت این عارضه را کاهش دهد.
نظر شما